دولت چین اعلام کرده تغییراتی که در زمان برگزاری بازیهای المپیک برای سهولت کار خبرنگاران در قوانین این کشور داده بود، حفظ خواهد کرد.
این بدان معناست که خبرنگارن همچنان می توانند بدون نیاز به مجوز از مقامات مسئول، با افراد مصاحبه کنند.
منتقدان می گویند این قوانین که در جهت باز کردن درهای چین به روی دنیا وضع شده اند، تا به حال نتوانسته اند جلوی آزار و اذیت و ارعاب را بگیرند.
به گفته خبرنگاران مدتها بود که مردم چین مشتاقانه منتظر تسهیل این قوانین بودند و این نشانه تعهد چین به دادن آزادی بیشتر به خبرنگاران خارجی برای تهیه گزارش از داخل این کشور است.
با این حال هنوز مشخص نیست که آیا اقدامات دیگر دولت مثل دادن آزادی سفرهای داخلی به خبرنگاران بدون نیاز به کسب مجوز از وزارت خارجه هم به همین صورت باقی خواهند ماند یا نه.
علیرغم سوالهای مکرر خبرنگاران خارجی از دولت چین درباره آینده این قوانین پس از بازیها، چین هنوز پاسخ روشنی نداده است.
قوانین جدید در ژانویه سال گذشته و برای خبرنگاران خارجی در زمان برگزاری بازیهای المپیک وضع شده بودند.
خبرنگاران خارجی در چین برای گفتگو با افراد یا سازمانها باید مجوز کسب کنند. مایکل بریستو، خبرنگار بی بی سی در پکن می گوید که خبرنگاران خارجی در عمل آزادی بیشتری داشتند اما مقامات آنها را راحت نمی گذاشتند.
مسائل حساسی مثل مسئله تبت هم همواره خط قرمز محسوب می شده و خبرنگاران همچنان در این رابطه دستگیر می شدند.
گزارشها حاکی ازتهدید و ارعاب بسیاری از خبرنگاران در مواردی بوده که یا مقامات از قوانین جدید خبر نداشته اند و یا به این قوانین بی اعتنا بوده اند.

