دریافت خبرنامه نوروز


سياسي - بين‌الملل - اقتصادي - اجتماعي - حقوق بشر - زنان - دانشجويي - هنري - ورزشي - فناوري اطلاعات - انتخابات - مصاحبه - مراسم‌ها - بازتاب‌ها - جبهه مشاركت - بيانيه‌هاي جبهه مشاركت - دبيركل جبهه مشاركت

« | صفحه اول | نسخه قابل چاپ |نظر دهید |»


18 مهر 87

خرم: خاتمي قصد ورود به انتخابات به هر قيمتي را ندارد

وزير راه وترابري دولت اصلاحات درباره شروط خاتمي براي حضور در انتخابات رياست جمهوري گفت: آقاي خاتمي با اعلام اين دو شرط نشان داد که چهره‌‏اي عافيت‌‏طلب و انزواگرا نيست و از سوي ديگر به هر قيمتي قصد ورود به انتخابات را ندارد.

احمد خرم در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا" گفت: آقاي خاتمي با اين دو شرط کانديداتوري خود را اعلام کرد و نيامدنش منتفي شد، اما نشان داد که چهره عافيت‌‏طلب و انزواگرايي نيست و از سويي ديگر به هر قيمتي قصد ورود به انتخابات را ندارد.
وزير راه وترابري دولت اصلاحات درباره يکي از دو شرط خاتمي مبني بر امکان اجراي برنامه‌‏هاي خود تصريح کرد: اين شرط خاتمي به آن معناست که ساختار سياسي کشور نبايد با دولت‌‏ها برخورد يک بام و دو هوا داشته باشد.
خرم به اختصاص يافتن بخش‌‏هاي مختلف خبري و غيرخبري صداوسيما به انعکاس فعاليت‌‏هاي دولت نهم اشاره کرد و گفت: صداوسيما از دولت به‌‏طور کامل حمايت مي‌‏کند و اگر نقدي هم درباره دولت در صداوسيما پخش مي‌‏شود، جدي و اساسي نيست.
وي در مقابل به نحوه برخورد صداوسيما با دولت اصلاحات اشاره کرد و گفت: برخلاف امروز که صداوسيما دربست دراختيار دولت است، پيگيري‌‏هاي ‌‏آقاي خاتمي براي گرفتن حداقل يک ساعت برنامه در ماه از صداوسيما، براي انعکاس فعاليت‌‏هاي دولت اصلاحات نتيجه‌‏اي در برنداشت.
خاتمي به دنبال توسعه با هدف تامين آزادي و عدالت است
خرم با بيان اينکه خاتمي در شرط دوم خود درباره امکان عملي بودن برنامه‌‏ها، مشخصه‌‏هايي نظير عدالت، آزادي و پيشرفت را مطرح کرده است، افزود: آقاي خاتمي به دنبال اجراي برنامه‌‏اي حاوي توسعه اقتصادي اجتماعي، فرهنگي و سياسي با هدف تامين آزادي و عدالت است.
وي گفت: شرط خاتمي مبني بر امکان عملي شدن برنامه در دو مقطع زماني پيش از انتخابات و پس از انتخابات بايد مورد قبول واقع شود.
وزير راه وترابري دولت اصلاحات با بيان اينکه آزادي و عدالت دو رکني است که پيش از برگزاري انتخابات هم بايد مورد توجه قرار گيرد، به انتخابات مجلس هفتم و هشتم اشاره کرد و گفت: در اين انتخابات به دليل ردصلاحيت کانديداهاي شاخص جريان اصلاح‌‏طلب، در حوزه‌‏هاي انتخابيه يا رقابتي نبود يا رقابت حداقلي بود و انتخابات در فضايي غيرعادلانه برگزار شد.
خرم يکي از نگراني‌‏هاي جدي خاتمي را برگزاري عادلانه و آزاد انتخابات رياست جمهوري و صيانت از آراء مردم برشمرد و تاکيد کرد: پيش از برگزاري انتخابات مجالس هفتم و هشتم، حرف‌‏هاي غيرمسوولانه زيادي از سوي افراد و برخي نهادها زده شد، اما مرجعي وجود نداشت که بخواهد به اين اظهارات و ساير تخلفات رسيدگي کند.
خاتمي نگران ايجاد دوباره بحران‌‏هاي 9 روزه است
خرم درباره نگراني‌‏هاي خاتمي پس از برگزاري انتخابات و در دوران رياست جمهوري احتماليش گفت: خاتمي نگران است که در دوره جديد نيز "هر 9 روز يک بحران" براي او به وجود بياورند و چوب لاي چرخ دولت بگذارند.
وي گفت: در دوران اصلاحات فرودگاه امام(ره) با زحمت فراوان آماده شد اما در جهت بحران‌‏آفريني براي دولت، قرارداد 200 ميليون دلاري با شرکت ترکيه‌‏اي براي توسعه فاز دوم اين فرودگاه توسط مجلس هفتم لغو شد.
وزير راه وترابري دولت اصلاحات افزود: اين در حالي است که در سه سال گذشته دولت نتوانسته است حتي فراخوان توسعه فرودگاه امام(ره) را اعلام کند.
خرم از عملکرد مجالس هفتم و هشتم از برخورد دوگانه با طرح توسعه فرودگاه امام انتقاد کرد و اظهار داشت: در شرايطي فعلي دولت نمي‌‏تواند طرح توسعه فرودگاه امام(ره) را که دولت خاتمي با 200 ميليون دلار مي‌‏توانست انجام بدهد، به پايان برساند.
وزير راه وترابري دولت اصلاحات افزود: چرا مجلس اصولگرا از دولت درباره ناتمام ماندن طرح توسعه فرودگاه امام سوال نمي‌‏کند؟ آيا اين برخورد دوگانه درباره يک مساله مهم ملي نيست؟
ميانگين ساخت راه‌‏آهن در دولت نهم برابر يک نهم دولت اصلاحات است
خرم که از منتقدان سياست‌‏هاي وزارت راه وترابري دولت نهم است، افزود: چرا مجلس اصولگرا از دولت سوال نمي‌‏کند که چگونه در سه سال گذشته تنها 162 کيلومتر راه‌‏آهن تحويل شده است، اما در سه سال آخر دولت اصلاحات 1500 کيلومتر راه‌‏آهن تحويل شد که 1000 کيلومتر آن متعلق به راه‌‏آهن بافق - مشهد بود.
وي ادامه داد: آيا مجلس اصولگرا در خواب است؟ چرا امروز پرسيده نمي‌‏شود که چگونه پرواز نيروهاي متخصص و مدير به عسلويه از روزانه 8 تا 10 پرواز در دولت اصلاحات به 5/1 پرواز در دولت نهم رسيده است؟ چرا برخي فازهاي عسلويه تعطيل شده است و اکثر پيمانکاران خارجي از اين پروژه عظيم ملي در بوشهر رفته‌‏اند؟
خاتمي نگران زايل شدن حق پيشرفت براي مردم است
خرم تصريح کرد: آقاي خاتمي نگران برخوردهاي دوگانه و زائل شدن توسعه و حق پيشرفت براي مردم است. آيا دولت آقاي خاتمي جزء حاکميت نبود که براي دولتش بحران‌‏آفريني مي‌‏شد اما دولت نهم مورد حمايت کامل قرار مي‌‏گيرد؟
وي شرط دوم خاتمي درباره امکان اجرا برنامه‌‏ها را جبران يک اشتباه در دوران دولت اصلاحات برشمرد و افزود: آقاي خاتمي در دوره قبل بايد براي اجراي برنامه‌‏هاي خود تضمين‌‏هاي لازم را مي‌‏گرفت، در حاليکه اين اتفاق نيفتاد و همه چيز به تعارف برگزار شد.
وزير راه وترابري دولت خاتمي با بيان اينکه دولت اصلاحات به لحاظ اقتصادي و ايجاد فضاي ملايم اجتماعي و سياسي عملکرد موفقي داشت، افزود: دولت اصلاحات در صورت گرفتن تضمين‌‏هاي لازم مي‌‏توانست موفق‌‏تر از اين هم عمل کند.
خرم گفت: اگر آقاي خاتمي در انتخابات رياست جمهوري حضور يابد و برنده شود، بايد تضمين‌‏هاي لازم را براي اجراي برنامه‌‏هاي خود داشته باشد، در غير اين صورت دولت وي با مشکل روبرو خواهد شد.
وي در ادامه ايجاد يک ائئلاف قوي در جناح اصلاحات و استفاده از قدرت ائتلاف براي چانه‌‏زني در جهت گرفتن تضمين‌‏هاي لازم براي حضور موثر خاتمي، توفيق در اجراي برنامه‌‏ها و همچنين حضور حداکثري مردم در انتخابات را ضروري برشمرد.
روحيه محافظه‌‏کارانه تناسبي با خواسته‌‏هاي اصلاح‌‏طلبانه ندارد
خرم اصلاح قانون و گسترش اختيارات رييس جمهور را در ايجاد بستر مناسب براي اجراي برنامه‌‏هاي خاتمي ضروري دانست و افزود: دولت و شخص رييس جمهور آينده بايد به سر تحقق خواسته‌‏هاي خود محافظه‌‏کاري به خرج ندهد.
وي گفت: اصلاح‌‏طلبان نسبت به گذشته کمي محافظه‌‏کار شده‌‏اند، اما با اين روحيه نمي‌‏شود وارد يک رقابت سنگين شد. نمي‌‏توان شعارهاي «دموکراسي خواهي» و «مشارکت در تعين سرنوشت خود» را سر داد اما روحيه محافظه‌‏کارانه داشت.
خرم تاکيد کرد: تحقق شرط دوم خاتمي احتياج به غيرتمندي و حضور هوشيارانه دارد که هيچ تناسبي با محافظه‌‏کاري ندارد.
وزير راه وترابري دولت اصلاحات درباره شرط اول خاتمي که توافق با ملت بر سر برنامه‌‏هاست، گفت: بايد برنامه‌‏اي با استفاده از نظرات احزاب، نخبگان و پژوهشگران، تهيه و به نظرخواهي مردم گذاشته شود و در نهايت به عنوان خواست مردم تدوين شود.
وي در پايان گفت: با تدوين اين برنامه مردم اين امکان را پيدا مي‌‏کنند که به يک شخصيت محبوب در کنار مديريت، همراه با طرح و برنامه‌‏اي مدون براي اداره کشور ‌‏راي بدهند.


فرم ارسال نظرات


+ قابل توجه نظردهندگان محترم

« | صفحه اول | نسخه قابل چاپ | نظر دهید | بازگشت به بالای صفحه |»

اخبار و تحليل‌هاي ارائه شده در پايگاه اطلاع رساني نوروز مواضع جبهه مشاركت ايران اسلامي نيست و مواضع اين حزب از طريق بيانيه‌ها، اطلاعيه‌ها و مصاحبه‌هاي دبيركل انتشار مي‌يابد