بي بي سي: خوزه لوئیس رودریگز زاپاته رو، نخست وزیر اسپانیا دولت جدید خود را معرفی کرده و برای اولین بار تعداد وزرای زن، بیشتر از وزرای مرد است.
کارمه چاکون، یکی از سیاستمداران برجسته حزب سوسیالیست اسپانیا به سمت وزارت دفاع منصوب شده که این برای اولین بار در تاریخ این کشور است که یک زن به این سمت انتخاب می شود. خانم چاکون، پیش از این وزیر مسکن بود.
آقای زاپاته رو گفته است از اینکه تعداد زنان در هیات دولت بیشتر است، احساس غرور می کند.
دولت جدید اسپانیا، نسبت به دولت پیشین، پنج وزیر جدید حضور دارند. در این دولت، نه وزیر زن و هشت وزیر مرد حضور دارند که با احتساب خود آقای ژاپاته رو، برابری جنسیتی در دولت رعایت شده است.
برای اولین بار یک وزارتخانه به نام وزارت برابری تاسیس شده که مسئولیت آن به عهده بیبیانا آلدو است که سی و یک ساله است. او جوانترین وزیری است که اسپانیا تا کنون داشته است.
میگوئل آنخل موراتیونس وزیر خارجه اسپانیا در سمت خود ابقا شده است. وزرای اقتصاد و کشور نیز در دولت جدید به کار خود ادامه می دهند.
خوزه لوئیس رودریگز زاپاته رو، نخست وزیر اسپانیا در پارلمان این کشور و در حضور خوان کارلوس، پادشاه اسپانیا سوگند یاد کرد.
او به دنبال پیروزی سوسیالیست ها در انتخابات پارلمانی ماه پیش، روز جمعه با رای نمایندگان پارلمان به عنوان نخست وزیر اسپانیا انتخاب شد.
آقای زاپاته رو همچنین خانم ماریا ترزا دلا وگا را در سمت خود به عنوان معاون نخست وزیر ابقا کرد.
