فخرالسادات محتشمي پور گفت: تقويت رويكرد عدالت جنسيتي مهمترين اولويت زنان اصلاح طلب در انتخابات مجلس هشتم خواهد بود.
به گزارش فارس، در ابتداي نشست «مجمع زنان اصلاح طلب» كه عصر امروز در محل خانه احزاب و با عنوان «زن، انتخاب و رسانه» برگزار شد. جميله كديور با اشاره به روز خبرنگار گفت: متاسفانه طي چند ماه اخير سياستهاي انقباضي چه در برخورد با دانشجويان و همه جريان اطلاعرساني صورت گرفته است.
كديور در ادامه فلسفه نشست «مجمع زنان اصلاح طلب» را حركتي در راستاي تكميل ائتلاف بزرگ اصلاح طلبان عنوان كرد و افزود: اين حركت در موازات جريان ائتلافي اصلاح طلبان نيست بلكه در تكميل آن است.
همچنين هدف بعدي اين مجمع حمايت از حقوق شهروندي است. عضو مجمع زنان اصلاح طلب در ادامه و در پاسخ سوالي در خصوص عملكرد مجلس ششم گفت : بيانصافي است اگر عملكرد مجلس ششم در حوزه زنان را ناموفق عنوان كنيم.
وي در ادمه به برخي از موارد عملكرد مجلس ششم در باره زنان پرداخت و گفت: اصلاح قوانين طلاق، سن ازدواج، قانون حضانت از فرزندان، ارث و همچنين تصويب كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان در مجلس از بزرگترين دستاوردهاي اين مجلس بود.
كديور مشكل اصلي در خصوص مسائل حقوقي زنان را فقهي عنوان كرد و افزود: تا زماني كه علما در اين راستا گامي برندارند نميتون دورنماي روشني از تغيير برخي قوانين نابرابر داشت.
در ادامه اين نشست فخرالسادات محتشمي پور، سخنگوي مجمع زنان اصلاح طلب طي سخناني به فعاليتها و دستاوردهاي اين مجمع اشاره كرد و گفت: چند ماه است كه نشستهايي از سوي اين عده از زنان با چهرههاي شاخص و موثر انجام شده است تا زمينه توسعه حضور كمي و كيفي بيشتر زنان در مجلس هشتم مهيا شود.
**عدالت جنسيتي مهمترين اولويت زنان اصلاح طلب
محتشمي پور در ادامه تقويت رويكرد عدالت جنسيتي در مجلس هشتم را از اهداف اين گروه از زنان عنوان كرد و گفت: تا امروز نشستهاي رسمي با چهار حزب كارگزاران، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، حزب اسلامي كار و اعتماد ملي برگزار شده است و همچنين قرار است در آيندهاي نزديك با رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ديداري داشته باشيم. همچنين از ديگر كاركردهاي اين مجمع ميتوان به نامه سرگشاده به مجلس هفتم براي برقراري مساوات ديه زن و مرد، و تلاش براي ايجاد شبكهاي از زنان اصلاح طلب در سراسر كشور اشاره كرد.
**سهم 30 درصدي زنان
شهربانو اماني نيز در اين ديدار در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اينكه شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات شامل چند عضو زن است و چه كارهايي براي زنان خواهد كرد؟ گفت: شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات شامل 21 حزب است و در واقع اين احزاب هستند كه نمايندگان خود را به شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات معرفي ميكنند. اكنون شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات سه عضو زن دارد. اين شورا و احزاب عضو آن همگي توافق كردهاند تا سهميه 30 درصدي زنان در ليست ائتلافي اصلاحطلبان قرار گيرد.
اماني در ادامه افزود: ما براي برآورده كردن مطالبات زنان در مجلس پنجم و مجلس ششم تلاشهاي زيادي كرديم كه درخصوص اين مسايل اكنون ميبينيم كه در اردوگاه اصولگرايان نيز حركتهايي آغاز شده است و معتقدم اكنون با توجه به پيشرفتي كه در حوزه زنان صورت گرفته آنها ميخواهند در عرصه اقتصادي نيز مستقل باشند.
**مهمترين عملكرد مجلس ششم
زهرا شجاعي، مشارو رئيس جمهوري سابق در امور زنان، در ادامه اين نشست، طي سخناني با اشاره به اين نكته كه با يك چارچوب مشخص، سعي داريم اهدفمان را به پيش ببريم گفت: يكي از مسائل مهمي كه با عنوان دغدغههاي اصلي زنان اصلاح طلب تغيير قوانين مدني است. زيرا معتقديم يكي از نيازهاي زنان، تناسب قوانين با تحولات و پيشرفتهاي فعلي است، به طور كلي تغيير قوانين و مقررات در حوزه زنان به يك پيش زمينه فرهنگي نياز دارد.
شجاعي در ادامه افزود: مسلما در جمهوري اسلامي همه قوانين برخواسته از فقه اسلامي است چه روابط خارجي، بانكداري و ... قطعا براي رسيدن به نقطه مطلوب نياز به تغيير نگاههاي اجتماعي و قوانين است. مهم اين است كه جهتگيري و سمت و سو متوجه پيشرفت زنان كنيم.
مشاور رئيس جمهور سابق در امور زنان در ادامه افزود: براي ما مهم اجراي اصول مغفول مانده قانون اساسي است و يكي از تبعيضهاي بارز اجتماعي را به خصوص زنان ميبينيم. اين بسيار ناپسند است كه در مجلس آخر پيش از انقلاب، 20 نماينده زن در مجلس حضو رداشت و امروز تنها 13 نفر، شجاعي در پايان يكي از افتخارات مجلس ششم را تصويب كنوانسيون رفع تبعيض عليه زنان دانست و گفت: اين مصوبه با رعايت مسائل شرعي و فقهي بود كه نگراني برخي علما را لحاظ كرده بود و روي اين طرح 4 سال تحقيق شد.
* با رئيس جمهور ديدار ميكنيم
فاطمه راكعي نيز در خصوص عملكرد كميسيون زنان در مجلس ششم گفت: تمام قوانين تبعيض آميز چه در استخدام يا قوانين مدني را رصد كرديم و با كمك همين زنان، تصميمهاي اتخاذ شد كه بيش از نيمي از آنها به تصويب رسيد.
راكعي در ادامه افزود: شروع به برنامهريزي گسترده كرديم و 100 مورد از موارد تبعيض عليه زنان را استخراج كرديم وقرار است در ديدار با علما آنها را مطرح كنيم.
وي در ادامه افزود: ديدار با رئيس مجمع تشخيص مصلح نظام،رياست جمهوري و رياست قوه قضائيه از ديگر برنامههاي اين گروه از زنان است.
**نگاه متفاوت مجلس
در ادامه اين نشست معصومه ابتكار عضو شوراي شهر تهران طي سخناني گفت:نگاهي كه اكنون در مجلس وجود دارد متفاوت از مجلس ششم است. امروزه حركت را در ميان علما شاهد هستيم نسبت به بحث زنان و طرح برخي نظريات، و تغيير نگرش اصولگرايان در اين زمينه هم از آثار فعاليتهاي چند سال اخير زنان است.
ابتكار در ادامه افزود: قرار نيست همه اتفاقات فرهنگي و تغييرات خيلي سريع در يك دوران چهار ساله صورت گيرد. اينها مطالبات بلند مدت است.
وي در پايان افزود: من فكر ميكنم چشم انداز آينده وضعيت زنان روشن و اميدواركننده است.
**راه حل حكم حكومتي
شهيندخت مولاوردي، دبير كل جمعيت حمايت از حقوق بشر در پاسخ به سوالي در خصوص بهرهگيري از حكم حكومتي براي خروج از برخي بنبستهاي قانوني گفت: در قانون اساسي سازوكاري كه در راستاي تامين و دسترسي به حكم حكومتي در نظر گرفته شده است، مجمع تشخيص مصلحت نظام است كه بر اساس حفظ مصلحت نظام و در صورت اختلاف ميان مجلس و شوراي نگهبان به تاييد نظر يكي از اين دو ميپردازد.
مولاوردي در ادامه افزود: حكم حكومتي هم بر اساس مصالح حكومت اسلامي حتي به بهاي تعطيلي احكام اوليه و ثانويه صادر ميشود و لذا خيلي از مصوبات مجمع تشخيص مصلحت نظام كه به نفع زنان صورت ميگيرد و قبلا نيز در اين رابطه ورودهايي داشته است، در اين جهت ارزيابي ميشود و تلاشهايي هم جهت اخذ نظر مقام معظم رهبري بويژه در خصوص ديه برابر زن و مرد و گرفتن حكم حكومتي از ايشان در جريان است.
