ندای سبز آزادی

دریافت خبرنامه نوروز


سياسي - بين‌الملل - اقتصادي - اجتماعي - حقوق بشر - زنان - دانشجويي - هنري - ورزشي - فناوري اطلاعات - انتخابات - مصاحبه - مراسم‌ها - بازتاب‌ها - جبهه مشاركت - بيانيه‌هاي جبهه مشاركت - دبيركل جبهه مشاركت

« | صفحه اول | نسخه قابل چاپ |»


9 مرداد 86

سيد محمد خاتمي: توسعه ی سیاسی و اقتصادی باید همراه با هم صورت گیرد

نوروز: رييس جمهورسابق کشورمان پنجشنبه شب گذشته طی سخنانی در جمع برخی از نخبگان یزدی با تاکید بر اینکه در عرصه های اجتماعی و سیاسی هیچ راهی جز استقرار مردم سالاری وجود ندارد افزود: ما افتخار می کنیم بر اساس اسلام و انقلابمان ، نظامی مردم سالار بنا کرده ایم که پایه ی آن بر دین است.

*توسعه باید متوازن باشد
به گزارش روابط عمومي بنياد باران ،حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در اين ديدارتاكيد كرد: برخی به اشتباه بحثی در زمینه ی تقدم توسعه ی اقتصادی یا توسعه ی سیاسی مطرح می کنند، اما مگر می توان بدون توسعه ی سیاسی به توسعه ی اقتصادی دست یافت و یا بدون توسعه ی اقتصادی به توسعه ی سیاسی رسید ؟ توسعه باید متوازن باشد و توسعه ی سیاسی و اقتصادی باید همراه با هم صورت گیرد.
* جایگاه کم نظیرايران،وظيفه ما را سنگين مي كند
وی به جایگاهی که ایران در تاریخ و جغرافیا دارد اشاره کرد و تاکید کرد: این جایگاه وظیفه ی ما را سنگین می کند و طرح این مطلب از روی تعصب بيان نمي شود بلكه، این جایگاه اگر نگوییم بی نظیر است، کم نظیر است.
رییس بنیاد باران ، یکی از اهداف انقلاب اسلامی را تلاش برای ارتقای جایگاه ایران اسلامي دانست و این پرسش را مطرح کرد که : چه کنیم تا ایران جایگاه خود را پیدا کند؟ و آیا ما در هرکجا هستیم ، چه به عنوان دولت، نظام و حاکمیت و چه به عنوان بخشهای گوناگون جامعه، احزاب و ...آيا در این جهت حرکت می کنیم ؟
وی گفت: ایران چه قبل از اسلام و چه پس از اسلام، مهد تمدن بوده و ایران و جان ایرانی ، بستر شکل گیری و بسط تمدنی به نام تمدن اسلامی شده است و نقشی که متفکران ایرانی در تمدن بشر داشته اند ، نقش بی نظیری است و جهان مدیون این تمدن است.
خاتمی با ابراز تاسف از اینکه به خاطر مسایل سیاسی که این روزها القا می شود و تمدن اسلامی را تمدن عربی می گویند اظهار داشت: آنان که تمدن اسلامی را عربی می خوانند وقتی شاهدی را از این تمدن مثال می آورند، از ابن سینا و فارابی وخوارزمي و متفکرانی نام می برند که ایرانی بوده اند.

* وقتی در عرصه ی بین المللی حضور نداشته باشیم، دنیا هم ما را فراموش می کند
رییس موسسه ی بین المللی گفت و گوی فرهنگها و تمدنها با اشاره به این موضوع که وقتی در عرصه ی بین المللی حضور نداشته باشیم، دنیا هم ما را فراموش می کند، افزود: ما در مهمترین منطقه ی ژئوپلتیک جهان هستیم ، تمدنها و ادیان بزرگ در اینجا رشد کرده اند و ایران هم نقش بزرگی در آنها داشته است، همه قدرتهای بزرگ خواهان تسلط بر اين منطقه هستند.
* معادله ی بحران – سلطه و معادله ی بحران – نفت
وی گفت: همیشه در این منطقه دو معادله می بینیم ، معادله ی بحران – سلطه و معادله ی بحران – نفت ، جهانخواران همیشه در این منطقه بحران ایجاد می کنند تا سلطه اشان ادامه داشته باشد و شما می بینید که بیش از 100 سال است که در این منطقه همواره دچار بحران هستیم.
خاتمی همچنین تاکید کرد: آنها دروغ می گویند که خواستار دموکراسی در منطقه هستیم، امروز می بینید مدعیان استقرار و صدور دموکراسی، با مستبدترین حکومتهای منطقه سر و کار دارند و علیه کشورهایی که می خواهند دموکراسی را تجربه کنند توطئه می کنند.
* دستاوردهای دولت اصلاحات
وی در بخش دیگری از سخنان خود گوشه ای از دستاوردهای دولت اصلاحات را برشمرد و اظهار داشت : یکی از کارهای بزرگی که در دولت من شد،تلاش براي تدوین برنامه ی چشم انداز 20 ساله ی کشور بود که پس از بررسي به در مجمع تشخيص مصلحت به تایید رهبری هم رسید، و در حال حاضر بايد همت همگان حركت در اين چشم انداز و به سوي اهداف آن باشد؛ ما بر اساس چشم انداز، باید طی سالهاي آينده ، برترین قدرت منطقه در همه جهات باشیم، اما با شرایط کنونی آیا می توانیم ایران را به جایی برسانیم که مثلا10 سال دیگر بگوییم به اهداف برنامه رسیده ایم ؟
رییس جمهور سابق كشورمان گفت: به رغم اینکه ایران از نظر منابع و ذخایر طبیعی ، نیروی انسانی و معدل هوش، موقعیت بسیار بالایی دارد ، اما جایگاه آن در جهان متناسب با اين سرمايه نيست.
وی افزود: اگر در راستای سیاستهای کلی نظام برنامه ریزی و اجرا شود می توانیم به جایگاهی درخور شانمان برسیم.
*انتقال آب زاينده رود به يزد
خاتمی کمبود آب در یزد را یکی از دغدغه های خود از گذشته عنوان کرد و اظهار داشت: افتخارم این است انتقال آب زاينده رود به يزد از جمله طرحهای مهمی بود که در دوران اصلاحات به نتیجه رسید و از افتخارات ما یزدی ها کارهایی است که در دوره ی وزارت یکی از فرزندان یزد در وزارت نیرو صورت گرفت.


* پایه ی اقتدار کشور، دانش و تکنولوژی است
وی با برشمردن اقداماتی که در دولت اصلاحات در زمینه فناوری اطلاعات ، نانوتکنولوژی و فن آوريهاي نوين صورت گرفته است گفت: پایه ی اقتدار کشور، دانش و تکنولوژی است ، دانش و تکنولوژی به ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نانوتکنولوژی ، آینده ی بشر را متحول خواهد کرد و مبنای قدرت خواهد شد.
رییس جمهور سابق کشورمان پس از برشمردن گوشه ای از فعالیتها و اقدامات دولت اصلاحات به ویژه در زمینه ی گسترش مردم سالاری و دانش و تکنولوژی و شروع به صدور خدمات فني و ايجاد حساب ذخيره ارزي ، خاطرنشان ساخت: من اینها را اصلاحات می دانم ، شاید برخی تعریف هایی هم شده که مورد قبول نباشد ولي، اصلاحات مورد نظر ما اصلاحاتی است که هم با وضع فرهنگی و دینی سازگار است و هم دربردارنده ی آزادی و حضور مردم در جامعه است و هم توسعه همه جانبه را در نظر دارد.
وی در پایان خطاب به نخبگان یزدی تاکید کرد: ایران متعلق به همه ی ماست، مسئله این نیست که کدام دولت بر سر کار است ، باید همه کمک کنیم تا برنامه ها دقیق تر اجرا شود.


« | صفحه اول | نسخه قابل چاپ | نظر دهید | بازگشت به بالای صفحه |»

اخبار و تحليل‌هاي ارائه شده در پايگاه اطلاع رساني نوروز مواضع جبهه مشاركت ايران اسلامي نيست و مواضع اين حزب از طريق بيانيه‌ها، اطلاعيه‌ها و مصاحبه‌هاي دبيركل انتشار مي‌يابد